Majoritatea obiectelor noastre sunt realizate manual, din materiale naturale, și au nevoie de îngrijire delicată. Sugestiile noastre sunt cele general cunoscute pentru fiecare tip de material. În cazul pieselor de mici dimensiuni, precum piesele de joc sau acesoririle bijuteriilor, acestea nu trebuie lăsate în preajma copiilor mici.
Piele
Pentru ingrijirea obiectelor din piele, recomandăm evitarea contactului cu materiale abrazive sau corozive (acizi, detergenți, șmirghel) și grasimi care le pot zgaria sau păta. Majoritatea obiectelor noastre sunt realizate din piele tăbăcită vegetal, apoi vopsită și tratată cu substanțe protectoare. Sunt facute să reziste la apă, dar nu recomandăm scufundarea lor timp îndelungat – de exemplu în timp ce faceți baie sau duș.
În caz de murdarire sau pierdere a strălucirii, acest tip de obiecte se pot freca cu o cârpă curată.
Ceramică
Obiectele din ceramică sunt sensibile la șocuri mecanice. Ele nu trebuie scăpate pe jos sau pe suprafețe dure, deoarece se pot ciobi sau sparge. Este recomandată îndepărtarea medalioanelor din lut atunci când faceți duș de exemplu, ele fiind realizate dintr-un lut special, care se întăreste la aer, dar este mai puțin rezistent la contactul cu lichidele.
Textil
Produsele din stofă de lână, precum pelerinele sau căciulile dacice, cu sau fără decor, trebuie spălate cu grijă, manual sau la programul “rufe delicate”. Spălarea cu apă caldă sau fierbinte le reduce dimensiunea și poate genera pătarea in cazul unor combinații de culori. Este bine să se evite agățarea decorurilor cusute și aplicate.
Metal
În cazul obiectelor din metal trebuie evitat contactul cu apa, păstrarea în condiții de umezeală, și lovirea sau zgârierea. În cazul pierderii luciului sau depunerii de patină (un fenomen natural în timp), se recomandă curățarea lor cu soluții speciale, aplicate cu o cârpă moale. În cazul fibulelor și a bijuteriilor din metal, includem gratuit o astfel de cârpă pentru îngrijire.
Sticlă
Obiectele din sticlă, realizate manual, sunt cel mai sensibile la șocuri mecanice. Aveti grijă ca mărgelele să nu se lovească între ele în timpul manipulării sau al depozitării. De asemenea, recomandăm evitarea contactului cu materiale abrazive sau corozive (acizi, șmirghel) care le-ar putea zgâria sau afecta suprafața.